Pensionen

Jag börjar närma mig pensionsåldern med stormsteg känns det som och det är dags att kolla in mina fonder. Jag har en bankkontakt som tar hand om mina fonder gällande pensionsbesparingar. Jag slipper då tänka på det och det känns väldigt skönt.

Jag har hela mitt liv arbetat på lager. Jag har kört truck, plastat in varor, tagit emot ordrar och svurit många gånger då jag skurit mig på kartonger och kört in i uppstaplat material med trucken.

Jag har arbetat där så långe att jag fått en guldklocka, fast jag valde ingen guldklocka utan fick istället en resecheck med några tusenlappar på. Den ska jag använda till en resa mot varmare platser. Helst till en ort där det finns en vit sandstrand med delfiner och sköldpaddor. Där ska även finnas en liten bungalow på stranden med en skön säng i. Inga telefoner, bilar, datorer eller annan teknik får finnas i närheten. Det ska bara vara semester, lugn och ro.

Jag kanske ska ta med mig en kamera, men det blir i sådana fall den enda tillåtna tekniken på min semester. Jag tänker inte ens använda dusch eller liknande moderniteter utan jag ska leva som ”Robinson Crusoe” och bara vara som jag är. Jag kan dock gärna slippa träffa en Fredag, för jag vill vara helt själv.